BACHELOR IN Human resource management

HRM professionals hebben de kwaliteit om HRM vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Ze kunnen ook werknemers motiveren en de werktevredenheid verhogen. Als je al deze vaardigheden onder de knie wilt hebben, dan is de bacheloropleiding Human Resource Management de ideale keuze voor jou. U leert een verschil maken in uw organisatie door ontwikkelingen in het werkveld te signaleren en te integreren. Zo maak je optimaal gebruik van de talenten van je medewerkers. Het programma is zo georganiseerd dat je gemakkelijk je online studie kunt combineren met je werk. Na afronding van de bacheloropleiding kun je vanaf dag één je kennis en kunde toepassen in je eigen werkomgeving.

91%

RETENTIE

1:10

DOCENT:STUDENT

93%

Afronding van de graad

47%

verwezen studenten

18.000+

Ingeschreven studenten

BEROEPSMOGELIJKHEDEN

HR is een belangrijk onderdeel van het senior managementteam van elke organisatie. Hoewel de afdeling human resources algemeen bekend staat om het houden van interviews, het uitleggen van bedrijfsvoordelen, het beheren van werknemersrelaties, het geven van advies over loopbaanontwikkeling en het helpen van managers met prestatie- en productiviteitsverwachtingen, heeft het beroep tegenwoordig een veel grotere rol in het bedrijfsleven.

TOELATINGSVOORWAARDEN

HBO Associates Degree program – 18m Copie middelbaar diploma + minimaal 1.5 jaar werkervaring
HBO Bachelor Degree program – 36m Copie van middelbaar diploma + cijferlijst

21+ TOELATINGSEXAMEN

Heb je geen havo-, vwo-, mbo-niveau 4 of mbo-lang diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de opleiding van je keuze? En ben je 21 jaar of ouder op 1 oktober van het jaar waarin je met een Associate degree of bacheloropleiding wilt starten? Doe dan mee aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het onderzoek succesvol af, dan ben je alsnog toelaatbaar tot de opleiding.

Het Toelatingsonderzoek 21+ bestaat uit:

1. Het leesexamen (‘Nederlands lezen’) en
2. Examens passend bij de opleiding van je keuze.

Je moet eerst het leesexamen halen met minimaal een 5,5 voordat je verder kunt met de opleidingsspecifieke examens. De examenvakken verschillen per opleiding.

Wanneer je slaagt voor de opleidingsspecifieke examens (met minimaal een 5,5 per examen), dan heb je het 21+ toelatingstraject behaald. Je hebt bij alle vakken recht op één herkansing.

DIPLOMA

Je sluit de opleiding af met een eindopdracht. Heb je deze met goed gevolg afgerond, dan ontvang je een ASIC internationaal geaccrediteerd diploma van SMART Suriname. Bachelor titel is BBA (Bachelor of Business Administration).

GEAVANCEERD ONLINE STUDEREN

Bij SMART ervaar je het gemak van studeren op een leuke en effectieve manier. Het lesmateriaal is zeer interactief en verrijkt met praktijk (business) cases, praktijkvoorbeelden, video’s, quizzen, extra uitleg en diverse educatieve oefeningen. Ons doel is om onze studenten voor te bereiden op de nieuwe wereld van innovatie

Duur: 18- of 36 maanden
Start: 10 januari 2022

Collegegeld:
SRD 2.310,- per kwartaal
(exclusief inschrijfgeld SRD 945,- per jaar)

IT Fees:
€30,- per jaar 

Gratis studieadvies?
Vraag een gesprek aan via onze livechat!

4/5 dagen les

per week

20 uren zelfstudie

per week

ONDERWIJSVISIE

Bij de opleidingen van SMART Suriname voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij.De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs. Kenmerkend voor het onderwijs van SMART Suriname is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van de opleiding
  • Praktische opdrachten
  • Je eigen professionele identiteit

Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding.  Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten en professionals uit de praktijk. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

EC PUNTEN

Je studielast wordt uitgedrukt in studiepunten (EC) volgens het European Credit Transfer System (ECTS). Voor elk vak is vastgesteld hoeveel studiepunten (EC) je daarvoor krijgt.  Als je de volledige Associate degree-opleiding volgt, geldt de volgende studielast:

  • 60 studiepunten (EC) per jaar
  • 2 jaar x 60 = 120 studiepunten (EC) in totaal
  • 1 studiepunt (EC) staat voor gemiddeld 28 uur studiebelasting

Klik hier om te kijken hoe je EC punten kunt behalen

PROGRAMMA

EERSTE JAAR

De opleiding heeft als 3-jarige voltijdopleiding een gemiddelde studiebelasting van 40 uur per week. Gemiddeld vier dagen per week volg je colleges en daarnaast werk je aan projecten en praktijkonderdelen. Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van 11/12 lesweken. In het eerste jaar volg je vier blokken onderwijs met colleges, projecten, groepsopdrachten en tentamens. Daarnaast richt je je op het aanscherpen van je vaardigheden, zoals op het gebied van communicatie. 

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten in het eerste jaar:
Business Basics (bestaande uit 4 onderdelen), Academic Skills (4 onderdelen), Groeps debatten en een inleiding van de belangrijkste onderdelen in elke organisatie: Human Resource Management, Financieel Management, Operationeel Management en Marketing Management. 

SPECIALISATIE JAAR

TWEEDE JAAR

Tijdens het tweede jaar krijg je meer richtingsvakken dan in het eerste jaar. Nu ga je dus diep in op de stof.  Gedurende je studie volg je hoorcolleges. Je voert, alleen of met je medestudenten, ook praktijkopdrachten uit.

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten in het tweede jaar:
HRM, Arbeids- en sociaalrecht, Leiderschap en leiderschapsstijlen, Personeelsplanning​, Strategisch Management, Adviesvaardigheden, Presentatietechnieken en meer!

AFSTUDEERFASE / STAGE

DERDE JAAR

In het laatste jaar zul je een MINOR kiezen en besteed je veel tijd aan je afstudeerverslag en het afstuderen. Je MINOR heeft een totaal van 30 EC punten.

MINOR keuzevakken:

• Office Management​
• Operations Management
• Organisatie en verandering
• Loopbaancoach
• Verandermanagement
• Recruiter
• Verzuimmanagement en Arbeids re-integratie

KEUZE EN BEGELEIDING

Keuze

Weet jij nog niet helemaal wat je precies wilt studeren? Vraag een advdiesgesprek aan met een van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen u graag bij uw keuze. 

Ondersteuning

In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op het bureau Studentzaken voor ondersteuning bij specifieke problemen.

Associates Degree Program (18m)

Wat is een Associates Degree Program?

De HBO Associate Degree opleidingen zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 3-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een kortere HBO opleiding.
Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).
De opleiding heeft een duur van 18 maanden en is onderdeel van de Bachelor opleiding. Heb je een Ad diploma, en wil je graag verder studeren, dan kan je vrijstellingen aanvragen voor de Bachelor opleiding.

De investering voor een Associates Degree Program is hetzelfde als de investering van een Bachelor Degree.

Investering per jaar

Wat kost de opleiding op jaarbasis?

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt SRD 945,- per jaar.

Collegegeld
Het collegegeld kunt u op jaar basis of op kwartaal basis voldoen.
Zie verdere informatie hieronder.

Collegegeld op jaarbasis:
Het collegegeld bedraagt SRD 9.500,- per jaar (inclusief inschrijfgeld).
De kosten voor IT Fees zijn €30,- per jaar.

Investering per kwartaal

Wat kost de opleiding per kwartaal?

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt SRD 945,- per jaar.

Collegegeld op kwartaal basis:
Het collegegeld bedraagt SRD 2.310,- per kwartaal (exclusief inschrijfgeld).
De kosten voor IT Fees zijn €30,- per jaar.

Betaalmethode

Betaling per bank

Betalingen van studiekosten geschieden uitsluitend per bank.
U kunt de overmaking voldoen via uw eigen bank of bij ieder filiaal van de Finabank.
Onder vermelding van uw factuurnummer kunt u overmaken naar een van de volgende
Finabank rekeningen: 1000782749 (SRD) / 1000782757 (USD) / 1000782765 (EUR)

Gelieve altijd een betaalbevestiging per mail sturen naar [email protected] voor een veilige afhandeling van uw betaling.

SMART SURINAME WORDT NIET BEÏNVLOED DOOR COVID-19 EN GAAT ZONDER ONDERBREKING DOOR

ASIC ACCREDITATIE

Accreditation Service for International schools, colleges and Universities (ASIC) is an independent UK quality assurance body specialising in the institutional accreditation of education providers worldwide. ASIC operates in over 60 countries working with institutions, and governments, to improve the quality of their education provision.

EEN GOEDE KEUS,...

... DAT IS SMART!