Wat is het verschil tussen erkenning en accreditatie?

Erkenning van bestaan is niets anders, dan dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, MinOWC, weet dat een bepaalde instelling bestaat en welke opleidingen worden verzorgd. De inhoudelijke kwaliteit van de opleidingen zijn niet getoetst. ‘Erkenning van bestaan’ of ‘Erkend’ is dus geen accreditatie.

Accreditatie is het bewijs dat de kwaliteit van een opleiding is onderzocht en beoordeeld door onafhankelijke deskundigen. Als alles goed bevonden is, wordt er een positief accreditatiebesluit genomen door de accreditatieraad.

Is SMART Suriname erkend door NOVA Suriname?

NOVA erkend geen opleidingen. Erkenning gaat via MINOWC en accreditatie via NOVA.

Is SMART Suriname geaccrediteerd door NOVA Suriname?

SMART Suriname is gaccrediteerd door een internationaal accreditatie instituut genoemd ASIC (Accreditation Service for International Schools, Colleges and Universities). Wij zijn ano 2021 in het aanvraagproces voor NOVA accreditatie.

Is SMART Suriname erkend door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

De MBO opleidingen van SMART Suriname zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Aangezien het MINOWC nog geen HBO opleidingen erkend maken wij gebruik van de internationale accreditatie van ASIC.

Welke titel krijg je na afronding van een Bachelor programma?

Na afronding van een Bachelor programma krijg je de titel BBA (Bachelof of Business Administration).

Wat houdt een Associates Degree programma in?

De HBO Associate Degree opleidingen zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 3-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een kortere HBO opleiding.
Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).
De opleiding heeft een duur van 18 maanden en is onderdeel van de Bachelor opleiding. Heb je een Ad diploma, en wil je graag verder studeren, dan kan je vrijstellingen aanvragen voor de Bachelor opleiding.

De investering voor een Associates Degree Program is hetzelfde als de investering van een Bachelor Degree.

Voor wie is een Business programma bestemd?

De Business programma’s van 10 maanden zijn bestemd voor de werkende klasse of de klasse die al een Bachelor opleiding hebben, maar zich willen verdiepen in een andere richting of verder willen specialiseren in hun eigen vakgebied.

Kom ik in aanmerking voor vrijstelling(en)?

Mocht je vrijstelling(en) willen aanvragen kun je jouw cijferlijst en diploma mailen naar [email protected] Aan de hand daarvan zullen de vrijstellingen goed- of afgekeurd worden.