MBO COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Ben je commercieel aangelegd en wit je carriere maken in de verkoop? Kies dan voor de opleiding Commercieel Administratief Medewerker. Deze opleiding behandelt alle kennis en vaardigheden die van grote waarde zijn in een verkoopfunctie. Een succesvolle verkoper die zijn of haar targets haalt, heeft kennis van het vak. Daarom komen in deze opleiding allerlei aspecten van verkoop uitgebreid aan bod. Van logistiek en marketing tot verkooptechnieken en commerciele administratie. Bovendien sluit het lesmateriaal goed aan op de praktijk. De opleiding bereidt je perfect voor op een succesvolle carriere in de verkoop.

91%

RETENTIE

1:10

DOCENT:STUDENT

93%

Afronding van de graad

47%

verwezen studenten

18.000+

Ingeschreven studenten

BEROEPSMOGELIJKHEDEN

De opleiding is bestemd voor iedereen die zijn kennis en vaardigheden op verkoopgebied wil vergroten. Ook is het een goede opstap naar een toekomstige functie op leidinggevend niveau. Na afloop van de opleiding heb je inzicht in de technieken en de processen die spelen bij een verkoopgesprek, kun je verschillende verkoopgesprekken voeren en onderhandelen over de verkoop van producten en diensten

TOELATINGSVOORWAARDEN

Business Program 10 maanden:
Minimaal 1.5 jaar werkervaring

Full MBO Program 36 maanden:
Minimaal een mulo diploma

DIPLOMA

Je sluit de opleiding af met een eindopdracht. Heb je deze met goed gevolg afgerond, dan ontvang je een ASIC internationaal geaccrediteerd diploma van SMART Suriname. Bachelor titel is BBA (Bachelor of Business Administration).

GEAVANCEERD ONLINE STUDEREN

Bij SMART ervaar je het gemak van studeren op een leuke en effectieve manier. Het lesmateriaal is zeer interactief en verrijkt met praktijk (business) cases, praktijkvoorbeelden, video’s, quizzen, extra uitleg en diverse educatieve oefeningen. Ons doel is om onze studenten voor te bereiden op de nieuwe wereld van innovatie

Duur: 10- of 36 maanden
Start: 10 januari 2022

Collegegeld:
SRD 1.880,- per kwartaal
(exclusief inschrijfgeld SRD 945,- per jaar)

IT Fees:
€30,- per jaar 

Gratis studieadvies?
Vraag een gesprek aan via onze livechat!

4/5 dagen les

per week

20 uren zelfstudie

per week

ONDERWIJSVISIE

Bij de opleidingen van SMART Suriname voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij.De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs. Kenmerkend voor het onderwijs van SMART Suriname is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van de opleiding
  • Praktische opdrachten
  • Je eigen professionele identiteit

Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding.  Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten en professionals uit de praktijk. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

PROGRAMMA

EERSTE JAAR

De opleiding heeft als 3-jarige voltijdopleiding een gemiddelde studiebelasting van 40 uur per week. Gemiddeld vier dagen per week volg je colleges en daarnaast werk je aan projecten en praktijkonderdelen. Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van 11/12 lesweken. In het eerste jaar volg je vier blokken onderwijs met colleges, projecten, groepsopdrachten en tentamens. Daarnaast richt je je op het aanscherpen van je vaardigheden. 

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten in het eerste jaar:
Basis Nederlands en Engels, Effectieve communicatie, Economie, Statistiek en Wiskunde, Financiële basiskennis en meer.

TWEEDE JAAR

Tijdens het tweede jaar krijg je meer richtingsvakken dan in het eerste jaar. Nu ga je dus diep in op de stof.  Gedurende je studie volg je hoorcolleges. Je voert, alleen of met je medestudenten, ook praktijkopdrachten uit. 

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten in het tweede jaar:
Communicatie en advies, Basis Commerciële vaardigheden, Commerciële administratie, Verkoopmethoden en -technieken en meer. 

DERDE JAAR

In het derde jaar zal de focus alleen gericht zijn op ‘Commerciële vaardigheden’. Ook zul je veel tijd besteden aan praktijkopdrachten en je afstudeerverslag.

KEUZE EN BEGELEIDING

Keuze

Weet jij nog niet helemaal wat je precies wilt studeren? Vraag een advdiesgesprek aan met een van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen u graag bij uw keuze. 

Ondersteuning

In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op het bureau Studentzaken voor ondersteuning bij specifieke problemen.

Associates Degree Program (18m)

Wat is een Associates Degree Program?

De HBO Associate Degree opleidingen zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 3-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een kortere HBO opleiding.
Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).
De opleiding heeft een duur van 18 maanden en is onderdeel van de Bachelor opleiding. Heb je een Ad diploma, en wil je graag verder studeren, dan kan je vrijstellingen aanvragen voor de Bachelor opleiding.

De investering voor een Associates Degree Program is hetzelfde als de investering van een Bachelor Degree.

Investering per jaar

Wat kost de opleiding op jaarbasis?

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt SRD 945,- per jaar.

Collegegeld
Het collegegeld kunt u op jaar basis of op kwartaal basis voldoen.
Zie verdere informatie hieronder.

Het collegegeld bedraagt SRD 7.900,- per jaar (inclusief inschrijfgeld).
De kosten voor IT Fees zijn €30,- per jaar.

Investering per kwartaal

Wat kost de opleiding per kwartaal?

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt SRD 945,- per jaar.

Collegegeld op kwartaal basis:
Het collegegeld bedraagt SRD 1.880,- per kwartaal (exclusief inschrijfgeld).
De kosten voor IT Fees zijn €30,- per jaar.

Betaalmethode

Betaling per bank

Betalingen van studiekosten geschieden uitsluitend per bank.
U kunt de overmaking voldoen via uw eigen bank of bij ieder filiaal van de Finabank.
Onder vermelding van uw factuurnummer kunt u overmaken naar een van de volgende
Finabank rekeningen: 1000782749 (SRD) / 1000782757 (USD) / 1000782765 (EUR)

Gelieve altijd een betaalbevestiging per mail sturen naar [email protected] voor een veilige afhandeling van uw betaling.

SMART SURINAME WORDT NIET BEÏNVLOED DOOR COVID-19 EN GAAT ZONDER ONDERBREKING DOOR

ASIC ACCREDITATIE

Accreditation Service for International schools, colleges and Universities (ASIC) is an independent UK quality assurance body specialising in the institutional accreditation of education providers worldwide. ASIC operates in over 60 countries working with institutions, and governments, to improve the quality of their education provision.

EEN GOEDE KEUS,...

... DAT IS SMART!